#tippek

Moss kevesebbet!

Míg régen egy háztartásban hetente egyszer indították be a mosógépet, ma gyakran naponta használjuk ezt a masinánkat.

Moss hetente eggyel kevesebbet, mint szoktál!

Évi 80-90 kWh megtakarítás!

Ha hetente eggyel kevesebbet mosunk, mint szoktunk, akkor éves szinten 80-90kWh-val fogyaszt kevesebbet a mosógépünk!

Csak azt mosd ki, ami már koszos! A szobainas segít ebben!

2-3 óra átlagos viseléstől még nem koszos a ruha!

Gondolj bele: ha reggel elmész otthonról és este hazaérsz, általában egy öltözéket használsz el. Ha csak 2-3 órára mész el otthonról, akkor miért dobod azonnal a szennyesbe a ruhát? Ha nem lett koszos (büdös, foltos stb.), akkor tedd a szobainasra. Ott kiszellőzik, nem gyűrődik össze. Így bátran felveheted újra, mielőtt kimosnád! A nadrágot, pulóvert tedd rá kifordítva, így a tisztább része lesz kívül!

Használd az ECO-programot!

Az új mosógépeken ez az ún. ECO 40-60°C-os program!

A ma kapható mosógépeken már kötelező program az ún. ECO 40-60°C-os program. Az energiacímke adatai is ennek a programnak a jellemzőit tartalmazzák. A használati útmutatóból megtudhatod, hogyan takarékoskodhatsz az ECO-program használatával, mindenképp olvasd el!

A fenti három legfontosabb tanácson túl még számos dolgot tehetsz annak érdekében, hogy a mosógéped kevesebb energiát használjon. Talán néhányról már hallottál, de sosem árt egy kis ismétlés.

Figyeld az energiacímkét!

Ha új mosógépet vásárolsz, segítségedre van az energiacímke. Válassz energiatakarékos mosógépet!

Lehetőleg tele indítsd!

Tudjuk, hogy néha van olyan helyzet, amikor gyorsan ki kell mosni néhány ruhadarabot, vagy egy-egy speciális ruhát, textilt külön kell mosni. Ezzel nincs semmi baj. De összességében érdemes azért odafigyelni, hogy ha megoldható, akkor indítsuk be a gépet, ha már tele van, és ugyanazt a mennyiséget ne három mosásban mossuk ki!

Használati útmutató

A használati útmutatót érdemes elolvasni, mert abban a gyártó jelzi, mi mindent tudsz te magad is megtenni azért, hogy a mosógéped hosszan és takarékosan üzemeljen! Ilyen tanácsok például a takarításól, a karbantartásról szólnak. Szerintünk megéri az odafigyelés.