Szonja (11) pályaműve

„Ha én egy ország vezetője lennék, bevezetném azt, hogy az iskolás és óvodás gyerekek minden héten egy napra kimenjenek a szabadba, és fákat, virágokat ültessenek, gondozzanak, szemetet szedjenek.”

Szerintem nincs ez így jól. Mármint az, hogy az óceánokban, tengerekben, tavakban áll a rengeteg szemét, no meg az utcákon, tereken is van belőle bőven. 

Ez abból adódik, hogy túl sok, túl nagy a választék mindenből, és gyakran veszünk olyan dolgokat, amikre nincs is szükségünk. Ebből lesz a sok szemét, aminek egy része az utcákra, terekre, erdőkbe, vizekbe kerül, szennyezve és elrontva a környezet egységét, szépségét.

A helyzet javítására jó ötletnek tartom a papír szívószálak bevezetését és a műanyag szívószálak betiltását, és úgy gondolom, hogy a műanyag tányérokat és evőeszközöket is le lehetne cserélni papírból készültekre.

Ha én egy ország vezetője lennék, bevezetném azt, hogy az iskolás és óvodás gyerekek minden héten egy napra kimenjenek a szabadba, és fákat, virágokat ültessenek, gondozzanak, szemetet szedjenek. Ebben két jó dolog is van. Az egyik az, hogy ezáltal kevesebb szemét lenne a természetben és több fa. A másik pedig az, hogy a diákok biztosan örülnének neki, mivel kiszabadulnának egy kis időre az iskolapadból, és a szabadban tevékenykedhetnének.

Ha kevesebbet vásárolnánk és szemetelnénk, ha jobban odafigyelnénk egymásra és környezetünkre, egy tisztább, kellemesebb és harmonikusabb bolygón élhetnénk.