Kincső (13) pályaműve

„Szerintem úgy lehet egészséges életmódot kezdeni, hogy egyszerűen csak nyugodt leszel.”

Éljünk egészségesebben!

Előzzük meg a betegséget!

Mindig is nagy természetvédő akartam lenni, de rájöttem, hogy először az én belső világomat kell megvédeni, és minden embernek ezt kéne tenni. Mostanság sokan kezdenek az egészséges életmódba, de mégis az emberek nagy része nincs jól. Sokan dohányoznak, a gyerekek is túlsúlyosak, sokan alkoholizálnak, stresszelnek, és lelkileg nincsenek egyensúlyban stb.

Szerintem úgy lehet egészséges életmódot kezdeni, hogy egyszerűen csak nyugodt leszel. Fejben kell először eldöntened, hogy te egészséges vagy, és miután már a fejedben eldöntötted, akkor már egészségesebb is vagy, mert ez mélyen beléd ivódik.

Tehát az első: fejben döntsd el! Ha parázol, és azt gondolod magadról, hogy egészségtelen vagy, stresszelni fogsz, és tényleg nem leszel egészséges és nem leszel jó formában. Mindenhez nyugodtan kéne hozzáállni.

Az a második, hogy nyugodt maradsz.

Harmadik lépés szerintem a sportolás, mert a mozgás nemcsak az izmokról szól, hanem hogy egészségesebb legyél, többet legyél a friss levegőn.

Negyedik lépés, hogy ne hízzál el, egyél változatosabban, több zöldséget, újabb ízvilágokat. Nekem például a sok csokitól néha már a fejem is fáj.

Az ötödik lépés a függőség. Itt főleg a kockulásra gondolok. Most a gyerekeknél ez egy komoly függőség. Amikor sokáig nézzük a telefont, mert én is azért szoktam telefonozni, az agyunkban kialakul egy új világ, amiben bármit megkaphatunk, létrehozhatunk, így ezzel a való világ elől menekülünk. Vannak olyan esetek, amikor már az agyunk megkeveredik, és szinte nem tudjuk megkülönböztetni a virtuálisat a való világtól. Ezek persze már szélsőséges esetek. Tehát kezdd azzal, hogy legalább letörölsz néhány játékot vagy alkalmazást.

Hatodik lépés a sok víz ivása. Ezt tapasztalatból mondom, mert nekem sokszor ki van száradva a szám. Azt is érdemes nézni, hogy mikor iszol, mert például közvetlenül az intenzív mozgás után nem jó, érdemes picit várni.

A következő a hetedik lépés, hogy ne láss rémeket. Próbálj meg jó és pozitív energiákra koncentrálni, például ne gondolj bele abba feleslegesen, hogy elveszted a szeretteidet. Élvezd ki, hogy élnek még, ne bolondítsd bele magad olyan gondolatokba, hogy a világ csak egy illúzió. Annyira összetett a világ, éljünk abban a pillanatban, amiben vagyunk. Éljünk a jelenben.

Nem baj, ha nem tartod be mindegyiket, amiket ajánlottam. Először csak egyet kell kiválasztanod; ha azt betartod, már az is nagy dolog. Én például először azzal kezdtem, hogy eldöntöttem, nem eszem többé nutellát. Hogy miért is!? Mert az őserdők helyére ültetik be a pálmafákat, és a nutella és rengeteg más édesség elkészítéséhez is sok pálmaolajat használnak. A nagy pálmaolajigény tönkreteszi, szennyezi a környezetet, és nálam ez fontos szempont. Így a környezetet és az egészségemet is védem.

Tehát ami a legfontosabb, hogy az agyban dől el az egész. Nem kell gyorsan haladni, mert tudom, hogy ez nagyon nehéz. Sok sikert kívánok mindenkinek. Kezdjetek bele!